SØG   RÅDGIVNING     SHOP

Team of nurses and surgeons in surgery in operating room

Operation ved hjertesvigt

Der findes forskellige behandlinger af hjertesvigt, som ikke er medicinske. Nogle kan have gavn af at få en biventrikulær pacemaker eller en ICD-enhed.

Biventrikulær pacemaker

pacemaker-overlay-547x200

For personer med kronisk svær hjertesvigt kan nogle have gavn af at få en biventrikulær pacemaker og/eller en ICD-enhed. Ved kronisk hjertesvigt kan der komme en fordrejning i overledningen af elektriske impulser til højre og venstre hjertekammer. Det giver en ubalance i samspillet mellem hjertekamrenes sammentrækning og kan dermed bidrage til yderligere forværret pumpefunktion. I dette tilfælde vil en biventrikulær pacemaker for de fleste være til stor gavn, da den kan bedre pumpefunktionen ved at koordinere den elektriske overledning til begge hjertekamre.

Læs mere på følgende link

ICD-enhed

pacemaker-overlay-547x200

Ved svært hjertesvigt er der en øget risiko for pludselig hjertedød forårsaget af farlige rytmeforstyrrelser, som kan forebygges med en ICD-enhed. En ICD-enhed vil generelt blive anbefalet, hvis man har nedsat pumpefunktion og symptomer på hjertesvigt trods optimal medicinsk behandling. Ved hjertesvigt, som ikke er forårsaget af åreforsnævring og alder >70 år, er der dog ikke vist en gavnlig effekt af at have en ICD-enhed.

Læs mere på følgende link

behandlingsforloeb-thumb-800x450

Filmen skildrer et eksempel på, hvordan et behandlingsforløb typisk kunne se ud.

Har du hjertesvigt, kan du få medicin, der hjælper dig til at få det bedre.

For alle medicintyper er der også en mulig bivirkning. Hold derfor en tæt dialog med din læge eller sygeplejerske.

Lider du af hjertesvigt, kan du få råd og vejledning på hjertesvigtklinikkerne.

Hjertesvigt har mange former. Det er meget forskelligt, hvor hårdt hjertesvigtpatienter rammes.