Pårørende 960x320px

Bivirkninger

For alle medicintyper er der også mulige bivirkninger. Hold tæt dialog med din læge eller sygeplejerske om din medicin, og tag kontakt, hvis du oplever en forværring i din tilstand eller oplever bivirkninger som fx. tør hoste og svimmelhed. Din hjertesvigtbehandling vil ofte være en balancegang imellem graden af symptomlindring og bedring af prognosen versus bivirkninger. Der kan følge bivirkninger med, når man indtager medicin, men alternativet – at du ikke tager din medicin – vil være værre.

 

Bivirkninger ved medicin for hjertesvigt
Lægen eller sygeplejersken på den hospitalsafdeling, du er tilknyttet, eller din egen læge kan fortælle om mulige bivirkninger ved medicinen. Det er langt fra alle, der får bivirkninger af medicinen. De fleste tåler heldigvis medicinen fint. Oplever du bivirkninger, vil de nogle gange forsvinde efter en periode, fordi din krop har vænnet sig til den nye medicin. Der kan endvidere være alternativer til den medicin, du indtager, så spørg gerne din behandler om anden medicin, såfremt du har bivirkninger.

 

Overhold doseringen af din medicin
For at undgå bivirkninger er det vigtigt at tage den aftalte dosis medicin på de aftalte tidspunkter.

Nogle gange starter lægen med at ordinere en lille dosis medicin for at se, om du kan tåle den. Senere skal dosis af medicinen øges for at få den fulde effekt, ikke fordi du er blevet mere syg. Hvis du får bivirkninger i en grad, så du ønsker at stoppe med medicinen, er det vigtigt altid at kontakte din læge først. Hvis du skal behandles for andre sygdomme af andre læger, er det vigtigt at gøre opmærksom på den medicin, du får. Enkelte medicinske præparater kan påvirke hinanden i uheldig retning.

 

Har du spørgsmål?
Har du spørgsmål eller behov for støtte, kan du ringe til Hjertelinjen på 70 25 00 00, hvor der bl.a. sidder professionelle rådgivere klar til at tale med dig.

 

 

behandlingsforloeb-thumb-800x450

Filmen skildrer et eksempel på, hvordan et behandlingsforløb typisk kunne se ud.

Har du hjertesvigt, kan du få medicin, der hjælper dig til at få det bedre.

Der findes forskellige behandlinger af hjertesvigt, som ikke er medicinske.

Lider du af hjertesvigt, kan du få råd og vejledning på hjertesvigtklinikkerne.

Hjertesvigt har mange former. Det er meget forskelligt, hvor hårdt hjertesvigtpatienter rammes.