arbejde med hjertesvigt

Gå på arbejde med hjertesvigt

For mange er det en psykisk belastning af få diagnosen hjertesvigt. Trods dette, og især takket være medicinen, kan mange dog vende tilbage på arbejde.

Omkring 68 procent af dem, der får hjertesvigt, er tilbage på arbejde igen et år efter, de har været indlagt for første gang med hjertesvigt. Det viser en undersøgelse blandt danske hjertesvigtpatienter i alderen 18-60 år, som er på arbejdsmarkedet, når de får hjertesvigt

%
af alle hjertesvigtpatienter kan gå på arbejde igen

Mange har kræfter nok til at arbejde
Mange patienter, der ender med at være i NYHA-klasse I og II, vil kunne genoptage deres arbejde. Patienter, der bliver ved med at have svære symptomer (NYHA-klasse III og IV), har enten ikke kræfter til at arbejde eller kan kun arbejde på nedsat tid. Læs mere om NYHA-klasser her.

Generelt skader erhvervsarbejde ikke dit hjerte, så længe du føler, at du har kræfter til det. Det gælder dog ikke hårdt og ensformigt muskelarbejde, som har vist sig at være særligt belastende for et svagt hjerte. Det kan ofte være hensigtsmæssigt for dig at gå på nedsat arbejdstid.

Har du spørgsmål?
Har du spørgsmål eller behov for gode råd, kan du ringe til Hjertelinjen på 70 25 00 00, hvor der bl.a. sidder professionelle rådgivere klar til at hjælpe dig.

 

 

Nogle hjertesvigtpatienter er tilbage-holdende i forhold til at rejse eller tage på ferie.

Mange spørgsmål melder sig, når du selv eller en pårørende bliver ramt af hjertesvigt.

Når du har feber, bliver din krops behov for ilt øget. Dit hjerte kommer på ekstra arbejde, og det kan skabe en forværring af dit hjertesvigt.

Reglerne for udstedelse, fornyelse og bevarelse af kørekort er komplekse og afhænger blandt andet af graden af dit hjertesvigt.