DANHEART - et nyt forskningsprojekt om bedre behandling af hjertesvigt

Dansk Cardiologisk Selskab og Aarhus Universitetshospital har med økonomisk støtte fra Hjerteforeningen og flere forskningsfonde igangsat et nyt forskningsprojekt med navnet DANHEART.

Formålet med DANHEART er at undersøge om to lægemidler (hydralazin/isosorbiddinitrat og metformin) kan bedre overlevelsen og nedsætte risikoen for indlæggelse på hospital hos personer med hjertesvigt.

”Det er vores håb, at de 2 præparater kan bedre overlevelse og livskvalitet hos hjertesvigtspatienter” siger overlæge og professor på Rigshospitalet, Finn Gustafsson, som er en af initiativtagerne til DANHEART.

”Hjertesvigt er en sygdom som medfører mange indlæggelser og desværre også en forkortet livslængde – og det på trods af, at vi de sidste 20 år har fået mange nye behandlinger, som har kunnet hjælpe patienterne – men vi skal gøre det endnu bedre” siger Finn Gustafsson.  ’I DANHEART studiet afprøver vi 2 præparater, som vi tror kan hjælpe hjertesvigtspatienterne’.

Kjeld Henriksen har hjertesvigt og er en af deltagerne i DANHEART. Hør Kjeld fortælle om sin oplevelser som deltager i DANHEART:
Kjeld fortæller om DANHEART

Hjerteklinikker i hele landet søger lige nu patienter med hjertesvigt til at deltage i DANHEART projektet. Har du hjertesvigt og vil vide mere om hvordan man deltager, så klik her: Læs mere om deltagelse i DANHEART