hjertesvigtklinikker-cover-960x320

Hjertesvigtklinikker – få den optimale behandling for hjertesvigt

Lider du af hjertesvigt, kan du henvises til en hjertesvigtklinik af din praktiserende læge. Klinikkerne er en del af landets hjerteafdelinger, og ledes af læger og sygeplejersker med viden og erfaring indenfor hjertesvigt. Her har du mulighed for at blive fulgt tæt af personalet på klinikken, så din medicin kan blive reguleret. Personalet vurderer løbende, om du har behov for at få foretaget nye undersøgelser. Hjertesvigtklinikkerne skal sikre, at du får den bedst mulige medicinske behandling og vejledning om din sygdom.

Få undervisning om hjertesvigt
På hjertesvigtklinikkerne tilbydes du og dine pårørende undervisning i sygdommen hjertesvigt, hvilken medicin der er vigtig  i forbindelse med hjertesvigt, kroppens reaktioner på sygdommen, og hvad du selv kan gøre for at få det bedste liv med hjertesvigt. Med en større viden om sygdommen får du lettere ved at reagere hensigtsmæssigt på symptomer og indsigt i hvilke ændringer i din livsstil, der er hensigtsmæssige.

Der findes hjertesvigtklinikker over hele landet. Det er dokumenteret, at patienter tilknyttet hjertesvigtklinikker har 30% færre indlæggelser for hjertesvigt.

behandlingsforloeb-thumb-800x450

Filmen skildrer et eksempel på, hvordan et behandlingsforløb typisk kunne se ud.

Har du hjertesvigt, kan du få medicin, der hjælper dig til at få det bedre.

Der findes forskellige behandlinger af hjertesvigt, som ikke er medicinske.

For alle medicintyper er der også en mulig bivirkning. Hold derfor en tæt dialog med din læge eller sygeplejerske.

Hjertesvigt har mange former. Det er meget forskelligt, hvor hårdt hjertesvigtpatienter rammes.